Maraş Haber
DOLAR --
EURO --
GRAM ALTIN --
ÇEYREK --

Haber Ara

1.5

Marmaris (Muğla)

19.09.2026 · saat 01:14 · Dün

Büyüklük1.5 ML
Derinlik7 km
İlMuğla
İlçeMarmaris
Koordinat36.9513, 28.2287

Marmaris (Muğla) bölgesinde 19 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 01:14'de 1.5 büyüklüğünde küçük bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 7 kilometre, merkez üssü 36.9513 enlem, 28.2287 boylam olarak ölçüldü.

Bu büyüklükteki depremler genellikle hissedilmez, yalnızca ölçüm cihazlarıyla kaydedilir. Yüzeye yakın (sığ) bir derinlikte gerçekleştiği için merkez üssü çevresinde daha belirgin hissedilmiş olabilir.

Veri kaynağı: AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı). Büyüklük ve derinlik değerleri ilk değerlendirme sonrası güncellenebilir.

Deprem anında ne yapmalı?

  • Çök – Kapan – Tutun. Sağlam bir masanın yanına çökün, başınızı ve boynunuzu koruyun, sarsıntı geçene kadar bekleyin.
  • Sarsıntı sırasında merdiven ve asansör kullanmayın, balkona çıkmayın.
  • Sarsıntı geçtikten sonra binayı sakin biçimde terk edin, toplanma alanına gidin.
  • Acil durumlarda 112'yi arayın; hatları gereksiz meşgul etmeyin, iletişim için kısa mesajı tercih edin.
  • Yıkıntı altındaysanız bağırmak yerine düzenli aralıklarla sert bir cisme vurun.

Deprem büyüklükleri ilk otomatik çözümün ardından uzman değerlendirmesiyle güncellenebilir. Resmî ve güncel bilgi için AFAD duyurularını takip edin.

Muğla çevresindeki diğer son depremler