Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - [11.27 km] Menderes (İzmir)
18.09.2026 · saat 21:57 · Dün
Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - [11.27 km] Menderes (İzmir) bölgesinde 18 Eylül 2026 Cuma günü saat 21:57'de 2.1 büyüklüğünde küçük bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 9.83 kilometre, merkez üssü 37.9147 enlem, 27.1402 boylam olarak ölçüldü.
Bu büyüklükteki depremler genellikle hissedilmez, yalnızca ölçüm cihazlarıyla kaydedilir. Yüzeye yakın (sığ) bir derinlikte gerçekleştiği için merkez üssü çevresinde daha belirgin hissedilmiş olabilir.
Veri kaynağı: AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı). Büyüklük ve derinlik değerleri ilk değerlendirme sonrası güncellenebilir.
Deprem anında ne yapmalı?
- Çök – Kapan – Tutun. Sağlam bir masanın yanına çökün, başınızı ve boynunuzu koruyun, sarsıntı geçene kadar bekleyin.
- Sarsıntı sırasında merdiven ve asansör kullanmayın, balkona çıkmayın.
- Sarsıntı geçtikten sonra binayı sakin biçimde terk edin, toplanma alanına gidin.
- Acil durumlarda 112'yi arayın; hatları gereksiz meşgul etmeyin, iletişim için kısa mesajı tercih edin.
- Yıkıntı altındaysanız bağırmak yerine düzenli aralıklarla sert bir cisme vurun.
Deprem büyüklükleri ilk otomatik çözümün ardından uzman değerlendirmesiyle güncellenebilir. Resmî ve güncel bilgi için AFAD duyurularını takip edin.
