Maraş Haber
DOLAR --
EURO --
GRAM ALTIN --
ÇEYREK --

Haber Ara

0.9

Doğanşehir (Malatya)

19.10.2026 · saat 20:06 · 6 saat önce

Büyüklük0.9 ML
Derinlik13.6 km
İlMalatya
İlçeDoğanşehir
Koordinat37.9435, 37.7112

Doğanşehir (Malatya) bölgesinde 19 Ekim 2026 Pazartesi günü saat 20:06'de 0.9 büyüklüğünde küçük bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 13.6 kilometre, merkez üssü 37.9435 enlem, 37.7112 boylam olarak ölçüldü.

Bu büyüklükteki depremler genellikle hissedilmez, yalnızca ölçüm cihazlarıyla kaydedilir. Derinliği nedeniyle sarsıntı daha geniş bir alana yayılarak zayıflamış olabilir.

Veri kaynağı: AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı). Büyüklük ve derinlik değerleri ilk değerlendirme sonrası güncellenebilir.

Deprem anında ne yapmalı?

  • Çök – Kapan – Tutun. Sağlam bir masanın yanına çökün, başınızı ve boynunuzu koruyun, sarsıntı geçene kadar bekleyin.
  • Sarsıntı sırasında merdiven ve asansör kullanmayın, balkona çıkmayın.
  • Sarsıntı geçtikten sonra binayı sakin biçimde terk edin, toplanma alanına gidin.
  • Acil durumlarda 112'yi arayın; hatları gereksiz meşgul etmeyin, iletişim için kısa mesajı tercih edin.
  • Yıkıntı altındaysanız bağırmak yerine düzenli aralıklarla sert bir cisme vurun.

Deprem büyüklükleri ilk otomatik çözümün ardından uzman değerlendirmesiyle güncellenebilir. Resmî ve güncel bilgi için AFAD duyurularını takip edin.

Malatya çevresindeki diğer son depremler