“PARA HANGİ HESABA AKTARILMIŞ, MALVARLIĞI HANGİ ŞİRKETİN VEYA KİŞİNİN ÜZERİNE GEÇİRİLMİŞ OLURSA OLSUN İZİNİ SONUNA KADAR SÜRECEĞİZ”
“VATANDAŞIMIZIN BİRİKİMİNİ KORUMAK İÇİN HUKUKUN BİZE VERDİĞİ BÜTÜN İMKÂNLARLA SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen fon soruşturması kapsamında 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 gerçek kişinin malvarlığının dondurulduğunu, 37 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığını açıkladı. Bakan Gürlek: “Vatandaşımızın hukukuna sahip çıkıyoruz” dedi.
Adalet Bakanı Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiği soruşturmada önceliğin vatandaşların haklarının korunması, birikimlerinin istismar edilmesinin önlenmesi ve uğradıkları mağduriyetlerin kanunun öngördüğü koşullar çerçevesinde giderilmesi olduğunu belirtti.
“AMACIMIZ, MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINA KAVUŞMASINI SAĞLAMAKTIR”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma-üye olma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “sermaye piyasası kanununa muhalefet” suçları kapsamında yürütülen soruşturmada para hareketlerinin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Bakan Gürlek, soruşturmada yeni bir adım daha atıldığını kaydetti.
Bakan Gürlek, 1 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasındaki fonlardan para çıkışlarının en yüksek tutardan başlanarak incelendiğini belirterek, bu kapsamda 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 gerçek kişinin malvarlığının dondurulduğunu ifade etti. Haklarında daha önce herhangi bir tedbir bulunmayan 37 şüpheli hakkında da yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığını belirten Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı:
“Bu kapsamda; devir, temlik, satış, bağış, ipotek ve rehin tesisi, hesap kapatma, yüksek tutarlı nakit çekimi, EFT/havale ve malvarlığını azaltıcı diğer işlemlerin önlenmesi; sermaye piyasası araçlarının dondurulması ve şüpheli işlemlerin gecikmeksizin adli makamlara bildirilmesi amacıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara müzekkereler yazılmıştır. Amacımız açıktır: Soruşturma konusu malvarlığı değerlerinin kaçırılmasına, el değiştirmesine veya üçüncü kişiler üzerine geçirilmesine imkân vermemek; suçtan elde edildiği tespit edilen değerleri güvence altına almak ve mağdur vatandaşlarımızın haklarına kavuşmasını sağlamaktır.”
“VATANDAŞLARIMIZIN YILLARIN EMEĞİYLE OLUŞTURDUĞU BİRİKİMLERİN İSTİSMAR EDİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Para ve malvarlığı hareketlerinin nereye uzanırsa uzansın takip edileceğinin altını çizen Bakan Gürlek, iyi niyetli vatandaşların yılların emeğiyle oluşturduğu birikimlerin istismar edilmesine müsaade edilmeyeceğini vurguladı. “Para hangi hesaba aktarılmış, malvarlığı hangi şirketin veya kişinin üzerine geçirilmiş olursa olsun; izini sonuna kadar süreceğiz. İyi niyetli vatandaşlarımızın yılların emeğiyle oluşturduğu birikimlerin birtakım kişi ve yapılar tarafından istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” diyen Bakan Gürlek, hukuka aykırı işlemlerin ve bağlantılarının ortaya çıkarılacağını vurguladı.
Bakan Gürlek, kanunun öngördüğü şartlar çerçevesinde mağdur vatandaşların haklarının korunması için gereken bütün hukuki tedbirlerin kararlılıkla uygulanacağını belirterek, “Vatandaşımızın hakkını, emeğini ve birikimini korumak için hukukun bize verdiği bütün imkânlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Yorumlar 0