Yedi Güzel Adam Konuşuldu
Şiir ve Edebiyat Günleri’nin özel oturumunda, Yazar ve Şairler Cemal Şakar, Mehmet Narlı, Yunus Develi, Duran Boz ve Necip Evlice ile Yedi Güzel Adam konuşuldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri’nin özel oturumunda şehrimizin şair ve yazarları, “Yedi Güzel Adam” konu edildi. Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören isimlerinin Türk Edebiyatına ve fikir dünyamıza katkıları anlatıldı.
Yedi Güzel Adam’ı Anlamak
Gerçekleştirilen özel oturumun moderatörlüğünü yapan Yazar Duran Boz “7 Güzel Adamın Anadolu toprağına bakışlarını anlamak hepimizin sorumluluğudur” dedi. Edebiyatımızın usta isimlerinden Yazar Cemal Şakar ise, “Maraş benim Balıkesir’den sonra en çok geldiğim illerden biri. Bunun temel nedeni şehrin sanat ve edebiyatla sarsılmaz bağı tabii ki. Yedi Güzel Adam adı yaşayan insanlara ait olduğu kadar muhayyel bir şey de aynı zamanda. Adını Cahit Zarifoğlu’nun bir şiirinden alan “Yedi Güzel Adam” bir istikamet niteliğinde, sizin dostunuz, güzel bulduğunuz ideal insan kimse yedi güzel adam o’dur” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 17:00
YORUM EKLE
1
YEDİKUYULAR’A İLK KAR DÜŞTÜ
2
Şiir Gecesi Muhteşemdi
3
Çağlayancerit’te Edebiyat Şöleni
4
“Önce Söz Vardı”
5
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SN. CEMAL YILMAZ'IN...
6
BAŞKAN OKAY’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
7
Yardımcıoğlu: Cehaletin Düşmanı Öğretmenlerdir!
8
Kalkınmanın yolu eğitimden geçer
9
Büyükşehir Bütçesi 1 Milyar 120 Milyon TL Gerçekleşti
10
“Öğretmen; Vatandır Bayraktır”
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:21

GÜNEŞ
05:08

ÖĞLE
12:41

İKİNDİ
16:33

AKŞAM
20:05

YATSI
21:44
SIRADAKİ HABER